Veelgestelde vragen

Is jullie automatisch intreksysteem voor schermdoek, ValkScreenVision, ook voor geschikt voor verduisterend schermdoek?

Jazeker! We hebben verschillende projecten gedaan, voor bijvoorbeeld de chrysanten en ook de cannabis teelt, waarbij het schermsysteem zelfs 3 doeklagen bevatte! Bij andere systemen kunnen de doekclips dan los schieten. Bij ValkScreenVision niet, omdat hier de doekstrip aan het doek is bevestigd.

Lees hier meer over de ValkScreenVision.

 

 

Wat is het verschil tussen een gewone borgpen en de ClickBorgpen?

-De ClickBorgpen kan met één hand worden gemonteerd. U zult na het horen van de "klik" weten dat de raamopdrukker aan het ventilatievenster is bevestigd.


-De standaard borgpen vereist een extra handeling. De lipjes aan het uiteinde van de pen moeten handmatig worden gebogen. Dit wordt soms vergeten, zodat de raamopdrukker niet vast zit.

 

Waarom is er van het KliMax slipsysteem ook een Slide variant?

Om slijtage aan de KliMax en aan het omkeerwiel te voorkomen. Door de uitzetting/ krimp van de schermprofielen kunnen de standaard KliMax slipsystemen bij het openen en sluiten van het scherm scheef op de omkeerwielen komen te staan. Doordat de KliMax Slide kan schuiven in het schermprofiel, komt hij altijd recht aan op het omkeerwiel. Ook dilatatie-koppelingen zijn dus niet meer nodig, wat tijd en geld bespaard!

Waarom is jullie Spantklem voorzien van twee lipjes?

Ter bescherming van de atlasdraden. De dubbele lip zorgt ervoor dat de atlasdraad goed in het midden blijft. Hierdoor raakt hij geen scherpe randen en gaat veel langer mee.

 

Waarom is onze StabiMax Klembeugel zo breed (1) ?

Dit is om toleranties van 2 x 8 mm op te vangen.
De diepte van de klembeugel (2) zorgt overigens voor meer klemkracht op de buis.

 

 

 

Waarom zitten er gaatjes in de Wikkelbus?

Bij de installatie van een schermsysteem in een kas moet de trekdraad om de Wikkelbus worden gewikkeld. Bij bijv. een vakmaat van 5 meter moet dit 24,5 rondje zijn. Dit hoeft niet geteld te worden: je kunt stoppen bij het buitenste gaatje in de Wikkelbus!

 

Waarom zit er een gat in de ValkPlus opdrukker?

Om te voorkomen dat deze kapot vriest in koude tijden. Dankzij het gat is vochtophoping, en daarmee vorstschade, niet mogelijk.

 

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op

Download de brochure

"Dankzij het innovatieve karakter en de kwalitatief hoogwaardige producten van Van der Valk Horti Systems, kunnen wij onze klanten nóg beter van de beste glastuinbouwkassen voorzien"

Ammerlaan | Maurice kassenbouw

Bekijk alle projecten

Van der Valk Horti Systems

Zwartendijk 73
2681 LP MONSTER
The Netherlands

Telefoon +31 (0)174 - 21 22 23
Fax +31 (0)174 - 24 27 27