« Naar nieuwsoverzicht19.09.2016

Bouw World of Westland een jaar voor opening gestart

World of Westland opent september 2017 haar deuren in Naaldwijk. Dan biedt het plaats aan 1.200 studenten en presenteren zo'n 80 bedrijven, waaronder Van der Valk Horti Systems, er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.
Het complex bestaat uit drie onderdelen. Een school voor mbo-studenten, waar ook ruimte wordt geboden voor andere opleidingsinstituten, zoals hbo-instellingen en onderzoeksinstituten. Op bijna 1 ha komen demonstratie- en presentatieruimte van zo'n 80 toonaangevende bedrijven. Het gaat om de participanten van Demokwekerij Westland, vooraanstaande bedrijven uit de tuinbouwtechniek en toeleveranciers en daarnaast is de groenten en sierteelt hier vertegenwoordigd. Het derde onderdeel van het centrum betreft de onderzoekskassen van Demokwekerij Westland waarin naast regulier plantonderzoek ook innoverende teelt ideeën kunnen worden uitgewerkt en getest.
Tien studenten van het MBO Westland lieten aan de hand van linten de circa 200 genodigden de omvang zien van het toekomstige World of Westland op het nu nog onbebouwde terrein langs de Middelbroekweg in Naaldwijk.

Even daarvoor hadden ze in de kas van de toekomstige buurman Tropical Plantcenter de virtuele presentie gezien van het mondiale kennis en innovatiecentrum voor de glastuinbouw.

 

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij 

Aanmelden nieuwsbrief

"De innovatieve samenwerking met Van der Valk bevalt al vele decennia goed!"

SchermNed B.V.

Bekijk alle projecten

Van der Valk Horti Systems

Zwartendijk 73
2681 LP MONSTER
The Netherlands

Telefoon +31 (0)174 - 21 22 23
Fax +31 (0)174 - 24 27 27