« Naar nieuwsoverzicht05.01.2016

Innovatieve tuinbouw laat economie Westland groeien

Opnieuw groeit de economie in de regio Westland met ruim 3% en daarmee staat de regio in de top 3 groeiregio's. Dat is te danken aan de tuinbouw, constateert het ING Economisch Bureau in een rapport.

Met de groei van ruim drie procent in 2016 zetten Delft en Westland de sterke lijn van 2014 en 2015 voort. De regio laat een bevolkingsgroei zien die ruim twee keer zo hoog ligt als gemiddeld in Nederland en dat zorgt voor een basis. Daarnaast is de groei te danken aan het tweeledige innovatieve karakter van de regio. Enerzijds is de broedplaats van Delft als de herkomst van veelbelovende bedrijven steeds succesvoller.

 

Aan de andere kant kent de regio met het Westland en bedrijven als Rijk Zwaan een hoogwaardig cluster dat nog altijd het centrum van de Nederlandse tuinbouw is. Hoewel het areaal niet meer toeneemt, is er nog altijd groei doordat de productiviteit met innovatie en samenwerking nog steeds kan worden opgevoerd. Ook richten in het Westland gevestigde kassenbouwers als Kubo zich succesvol op export. Sinds begin 2015 is de regio onderdeel van Metropoolregio Den Haag - Rotterdam en vormt deze een belangrijke verbindende factor.

 

De economische groei licht hoger ten opzichte van de rest van de provincie en hoger ten opzichte van Nederland. De werkeloosheid ligt lager en behoort zelfs tot de laagste werkeloosheid van het land.

 

Bron: AGF Groentenieuws 

Aanmelden nieuwsbrief

"Dankzij het innovatieve karakter en de kwalitatief hoogwaardige producten van Van der Valk Horti Systems, kunnen wij onze klanten nóg beter van de beste glastuinbouwkassen voorzien"

Ammerlaan | Maurice kassenbouw

Bekijk alle projecten

Van der Valk Horti Systems

Zwartendijk 73
2681 LP MONSTER
The Netherlands

Telefoon +31 (0)174 - 21 22 23
Fax +31 (0)174 - 24 27 27