« Naar nieuwsoverzicht23.12.2015

Internationaal kenniscentrum voor de tuinbouw

In de Zuid-Hollandse gemeente Westland verrijst de Greenport Horti Campus Westland. Deze moet uitgroeien tot dé internationale kennis- en onderwijshotspot in de tuinbouw.

Om de campus te kunnen realiseren, is inmiddels een lap grond met een oppervlakte van 26.000 vierkante meter gekocht. Het terrein ligt tegenover de bloemenveiling FloraHolland, waar een scholencomplex, een kassencomplex (het onderzoekscentrum glastuinbouw) en een expositiecentrum een plek krijgen. In het expositiecentrum komt onder meer ruimte voor innovatieve werkzaamheden en voor kantoren. Het is de bedoeling dat onder meer docenten, leerlingen en onderzoekers gezamenlijk gebruik gaan maken van uiteenlopende ruimtes.

 

De eerste voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels van start gegaan. Het gaat daarbij onder meer om aanpassing van de infrastructuur. De provincie Zuid-Holland is inmiddels bezig met plannen voor de verbreding van de Veilingroute tussen de Middel Broekweg en de aansluiting Verlengde Veilingroute. De bedoeling is een rotonde uit te breiden met een extra vertakking om zo het verkeer eenvoudiger naar de campus te kunnen leiden.

 

Het vestigen van de campus is van groot belang voor het Westland, omdat hier het grootste aaneengesloten tuinbouwgebied van Nederland ligt. Veel van de bedrijven werken intensief samen waar het gaat om het vergroten van de kennis. De Greenport Horti Campus Westland speelt daar op in. "Willen we onze voorsprong op het gebied van kennis en innovatie behouden dan is de Greenport Horti Campus van vitaal en groot economisch belang voor de Greenport Westland-Oostland-Barendrecht", zegt Theo Duijvestijn, wethouder economische zaken van de gemeente Westland. Zijn woorden hebben inmiddels weerklank gevonden. Vorige maand is een exploitatie-BV opgericht om onder meer de bouw van de campus in goede banen te leiden.

 

Bron: Cobouw 

 

Aanmelden nieuwsbrief

"Dankzij het innovatieve karakter en de kwalitatief hoogwaardige producten van Van der Valk Horti Systems, kunnen wij onze klanten nóg beter van de beste glastuinbouwkassen voorzien"

Ammerlaan | Maurice kassenbouw

Bekijk alle projecten

Van der Valk Horti Systems

Zwartendijk 73
2681 LP MONSTER
The Netherlands

Telefoon +31 (0)174 - 21 22 23
Fax +31 (0)174 - 24 27 27