« Naar nieuwsoverzicht20.10.2014

Turnkey zonnepanelendak voor glastuinbouw

Goede inititatieven van onze relaties plaatsen wij graag door. Royal Brinkman helpt samen met B&H projecten telers hun asbest in te ruilen voor zonnepanelen. Met natuurlijk de systemen van Van der Valk Solar Systems!

Royal Brinkman en B&H Projecten bieden samen een nieuwe dienst aan, het 'Energie A1 + Dak' bestemd voor glastuinbouwbedrijven die nog kampen met asbest in het dak van hun bedrijfsruimten. De dienst houdt in dat het asbest wordt verwijderd, het dak geïsoleerd en er zonnepanelen op gelegd worden. 

 

Volgens Ronald Barten van B&H projecten hebben de twee bedrijven samen met de RVO een constructie bedacht waarbij telers als zij een stappenplan doorlopen, uitkomen op een terugverdientijd van binnen vijf jaar voor de complete investering. Dat komt door de verschillende subsidieregelingen die hierop van toepassing zijn en de gehaalde energiebesparing, aldus Barten. Ronald Barten: "Normaal heeft men te maken met een terugverdientijd van minimaal 7 of 8 jaar en dat geldt dan alleen voor de zonnepanelen."

 

Het opgestelde stappenplan zorgt er voor dat een teler maximaal gebruik kan maken van alle subsidies die er mogelijk zijn op dit vlak. Bovendien wordt de teler van A tot Z ontzorgd in alle benodigde subsidie-aanvragen. "Voordat de investering plaatsvindt, heeft de teler ook zwart op wit staan dat de subsidies er daadwerkelijk komen." Barten geeft aan dat telers die kiezen voor het stappenplan zelfs al voordat de opdrachtvestiging getekend is, een deel van de subsidiegelden op de rekening hebben staan.

 

Volgens Barten ligt er Nederland nog 130 miljoen vierkante meter aan asbest op bedrijfsruimten en ongeveer 80 tot 85 procent daarvan ligt in de agrarische sector. Doordat B&H Projecten nu een samenwerking heeft met Royal Brinkman in deze dienst, verwachten de bedrijven volop aan de slag te gaan in de glastuinbouw. De eerste projecten worden al binnen enkele weken opgeleverd. De twee hebben al verschillende opdrachten in de glastuinbouw binnen. "We staan nu nog aan het begin van het project, maar we verwachten minimaal twee bedrijfsruimten in de week te gaan uitvoeren", aldus Barten. Royal Brinkman levert en installeert de zonnepanelen met de montagesystemen van Van der Valk Solar Systems en sluit ze aan.

 

Bron: Tuinbouwcommunicatie

Aanmelden nieuwsbrief

"Dankzij het innovatieve karakter en de kwalitatief hoogwaardige producten van Van der Valk Horti Systems, kunnen wij onze klanten nóg beter van de beste glastuinbouwkassen voorzien"

Ammerlaan | Maurice kassenbouw

Bekijk alle projecten

Van der Valk Horti Systems

Zwartendijk 73
2681 LP MONSTER
The Netherlands

Telefoon +31 (0)174 - 21 22 23
Fax +31 (0)174 - 24 27 27