« Naar nieuwsoverzicht02.07.2015

Van der Valk toertocht 2015 met Liers tintje wederom geslaagd

Je komt ze inmiddels zo vaak tegen, dat ze bijna niet meer weg te denken zijn uit de vele fietspaden die het Westland rijk is. We hebben het over die frisse blauw-rode wielertenues van Van der Valk Systemen uit Monster. Afgelopen zaterdag 27 juni waren ze weer te bewonderen in een treintje van zo'n dertig fanatieke renners. Die middag werd namelijk met stralend weer voor de zesde keer de Van der Valk toertocht verreden, traditiegetrouw rond de verjaardag van hoofdsupporter Hans van der Valk. Naast medewerkers van Van der Valk Systemen / Van der Valk Solar Systems reden ook dit jaar weer vrienden en zakenrelaties mee: het woord ‘familiebedrijf' is bij Van der Valk een ruim begrip.

De 70 kilometer lange tocht ving als vanouds aan vanaf het thuishonk aan de Zwartendijk. Van daaruit ging het richting Molenslag, en via Ockenburgh, Madestein, Kwintsheul, 't Woudt en Het Kraaiennest naar de tussenstop bij Plantenkwekerij Vreugdenhil in De Lier. Onze gids, Toon van der Marel, gaf hier niet zonder trots een inkijkje in de werkplaats van Marelparts, dé racefiets- en mountainbike specialist van De Lier en omstreken. Verder werd er genoten van de koffie met niet te versmaden appelgebak. Merkbaar aangesterkt ging het gezelschap - ‘tandje d'r bij' - verder richting de Westgaag, Duifpolder, achter Maasland en Maasdijk langs om zo via 's-Gravenzande weer uit te komen op de Zwartendijk. Aldaar werden de deelnemers verwelkomd met een overheerlijke barbecue, geheel verzorgd door slagerij Zwaard uit - alweer - De Lier. Onder het genot van een biertje werd de mooie fietstocht uitgebreid geëvalueerd.

Onderweg door de polders en tussen de kassen werd het Westland vanuit de ogen van een wielrenner bekeken: het oorspronkelijke werkgebied van Van der Valk Systemen, dat inmiddels zo veel verder reikt. Wat nog altijd hetzelfde is, is de onderlinge saamhorigheid en de kunst om het nuttige met het aangename te verenigen. Wie erbij was, kan erover meepraten!

Aanmelden nieuwsbrief

"Dankzij het innovatieve karakter en de kwalitatief hoogwaardige producten van Van der Valk Horti Systems, kunnen wij onze klanten nóg beter van de beste glastuinbouwkassen voorzien"

Ammerlaan | Maurice kassenbouw

Bekijk alle projecten

Van der Valk Horti Systems

Zwartendijk 73
2681 LP MONSTER
The Netherlands

Telefoon +31 (0)174 - 21 22 23
Fax +31 (0)174 - 24 27 27