« Naar nieuwsoverzicht15.09.2015

Westland duurzaamste grote gemeente

In de categorie gemeenten met meer dan 100.000 inwoner is de gemeente Westland gisteren als beste uit de bus gekomen in de 'Nationale monitor duurzame gemeenten 2015'. Westland scoort in de weging van het Universitair kenniscentrum Telos met name hoge ogen op de onderdelen economisch- en sociaal-cultureel gehalte.

Westland concurreert in de gewonnen categorie met dertig andere gemeenten. Wethouder duurzaamheid Mohamed el Mokaddem vindt de koppositie een geweldige beloning voor de inzet van de gemeente op het gebied van duurzaamheid: “Het is een bevestiging voor de door ons ingeslagen weg. We liggen op koers met de uitvoering van onze duurzaamheidsagenda. We zetten o.a. in op energietransitie, een duurzame arbeidsmarkt en het vergroten van de eigen kracht van de samenleving. Iedereen doet, werkt en telt mee in Westland. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze inwoners, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Deze prijs is een aanmoediging voor ons allen.” 

Naast sociaal-cultureel- en economisch gehalte is door Telos ook het ecologisch niveau mee genomen. Volgens het kenniscentrum liggen de gemeenten met de hoogste scores doorgaans in zowel groen gebied als in de nabijheid van grote steden.  

 

De gemeente Westland ontplooit en ondersteunt daarnaast diverse duurzame initiatieven en innovaties. "Daarbij gaat het niet alleen om ontwikkelingen als toepassing van aardwarmte als energiebron en de inzet van biomassa als grondstof," aldus wethouder El Mokaddem. "Je kunt ook denken aan het verduurzamen van de verlichting in de buitenruimte en ondersteuning voor maatschappelijke organisaties in de aanschaf van zonnepanelen en LED-verlichting. Zo heeft het college aan de raad voorgesteld akkoord te gaan met het uitbreiden van subsidie duurzame energiemaatregelen. Zo kunnen alle maatschappelijke organisaties op het gebied van onder meer sport, kunst en cultuur, jongerenwerk, maatschappelijke ondersteuning, volksgezondheid, veiligheid, natuur en milieu een beroep doen op deze subsidie.   

 

Bron: TuinbouwCommunicatie 

Aanmelden nieuwsbrief

"Dankzij het innovatieve karakter en de kwalitatief hoogwaardige producten van Van der Valk Horti Systems, kunnen wij onze klanten nóg beter van de beste glastuinbouwkassen voorzien"

Ammerlaan | Maurice kassenbouw

Bekijk alle projecten

Van der Valk Horti Systems

Zwartendijk 73
2681 LP MONSTER
The Netherlands

Telefoon +31 (0)174 - 21 22 23
Fax +31 (0)174 - 24 27 27