Dag van de Westlandse Techniek

De Dag van de Westlandse Techniek is bedoeld om basisschoolleerlingen in aanraking te laten komen met techniek. Een jaarlijks terugkomend evenement, waarvoor graag ons prachtige bedrijf beschikbaar stellen om nieuwe generaties kennis te laten maken met techniek.

Een presentatie van Fred Berg

De ochtend begon vol enthousiasme met basisschool De Hoogvlieger, groep 7/8, 15 nieuwsgierige leerlingen die klaarstonden om de wereld van techniek te verkennen. Tijdens de presentatie, die gegeven werd door Fred Berg, stelden de kinderen leuke vragen.

Daarna volgde de basisschool De Ouverture met groep 8B, 25 leerlingen kregen ook eerst een presentatie van Fred Berg, accountmanager bij Van der Valk.
Zo leerden de kinderen onder andere in de presentatie, dat wij bij Van der Valk Systemen gemiddeld 2.500 km aan aluminium buizen verkopen per jaar. Wat betekent dat als je deze buizen achter elkaar zou leggen, ze zich uitstrekken van Monster helemaal tot aan Lissabon.

Rondleiding door de 12 productie- en magazijnhallen

Na de presentaties was het tijd voor actie. Beide scholen werden in twee groepen opgesplitst voor een rondleiding door de productie- en magazijnhallen. De rondleiding werd gegeven door Fred berg, accountmanager bij Van der Valk Solar Systems en Micha van Dasler, accountmanager bij Van der Valk Horti Systems.

De kinderen vonden het onwijs leuk om te zien, vooral het kijken bij de machines en staan op de grote weegschaal vonden de kinderen erg leuk. We bedanken de basisscholen voor hun komst. Wij kijken alweer uit naar de volgende editie van de Dag van de Westlandse Techniek!