ValkCavityVision 2.0

Wat is het ValkCavityVision 2.0 schermsysteem

Het besparen van energie staat centraal voor kwekers, met als doel kostenvermindering, duurzame bedrijfsvoering, naleving van voorschriften en flexibiliteit in een veranderende markt. Deze strategische benadering is gunstig voor zowel hun bedrijfsresultaten als het milieu, en heeft bredere voordelen voor de samenleving. Bij Van der Valk Horti Systems hebben we een bestaand spouwscherm doorontwikkeld, resulterend in het innovatieve ValkCavityVision 2.0 schermsysteem.

Bij het ValkCavityVision 1.0 schermsysteem zijn beide schermdoeken gemonteerd aan hetzelfde schermprofiel, aangedreven door één motor.

Het verschil

Het ValkCavityVision 2.0 schermsysteem daarentegen, maakt gebruik van twee schermprofielen op korte afstand van elkaar, elk aangedreven door een eigen motor. Dit biedt meer sturingsmogelijkheden, waardoor kwekers de schermen nauwkeuriger kunnen afstemmen op hun specifieke behoeften met betrekking tot vocht en energie. Hierdoor zijn kwekers beter in staat om zowel de groeiomstandigheden voor gewassen, als de energie-efficiëntie te optimaliseren.

Met ValkCavityVision 2.0 kan het bovenste schermdoek worden gestuurd zoals de kwekers gewend zijn. Wanneer de energiebehoefte toeneemt, wordt het onderste schermdoek gesloten. Bij het opkomen van de zon en een verminderde energiebehoefte kan het onderste schermdoek worden geopend zonder dat er koude lucht binnenkomt, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd. Hierdoor wordt de energieconsumptie verminderd, wat resulteert in lagere stookkosten.

In het kort

Kort samengevat is het spouwscherm in tuinbouwkassen een veelzijdige voorziening die helpt optimale groeiomstandigheden voor gewassen te creëren, het kasklimaat te optimaliseren en energie te besparen. Dit draagt bij aan een efficiënte en gezonde gewasproductie, terwijl het daarnaast positieve effecten heeft op de financiën en het milieu.

Heeft u vragen over de ValkCavityVision? 

Stel u vraag via het onderstaande formulier of bel direct 0174 21 22 23

Ander nieuws: